Battonya

„A legszebb konyhakertek” program díjátadó ünnepsége

Lezajlott „A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” – Magyar Örökség díjas országos program helyi versenyének díjátadó ünnepsége, melyen jelen volt Kovács Szilvia programigazgató, Karcag város alpolgármestere és munkatársa Szokai Szilvia, valamint a város vezetői.

Településünk 2015-ben kapcsolódott be a programba. Örömmel mondhatjuk, hogy azóta a nevezők száma is gyarapodott, idén pedig testvérvárosunkat is sikerült bevonni ebbe a versenybe. A 2019. évi program első határon túli csatlakozója Pécska. Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására itt Battonyán, a díjátadó ünnepségen került sor.

A versenyben az idei esztendőben több különdíjat is kiosztottak.

A képviselő-testület különdíját kapta Galgóczi Károly, Móra Csilla Julianna és Olajos László.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága különdíját Horváth János, a zsűri különdíját Deth Lajos kapta.

A versenyben 3. helyezést ért el Gagyi Pálfy Éva, 2. helyezett Oláh Györgyné. A két 1. helyezett, – gyümölcsös kert kategóriában Pelyva József, vegyes kert kategóriában Nagy Györgyné.

Az oklevelek átadását követően polgármester úr megköszönte Borsodi János alpolgármester úr, a program koordinátora és a bírálóbizottság tagjai, Borsodiné Adler Erika, Győri Mátyás és Veres Zoltán munkáját.

Ezúton is gratulálunk a résztvevőknek, remélhetőleg jövőre még többen követik példaértékű munkájukat és kapcsolódnak be a kertművelésbe.